ponedeljek, 30. junij 2014

Skodelice za vzgojiteljice

V zadnjem času precej rišem tudi na skodelice in tako sem porisala tudi nekaj skodelic za vzgojiteljice ob zaključku leta. Seveda, po željah naročnic.

Kdaj kakšna črta malo zavije iz želene smeri, ampak kaj, ko podlaga ni ravna, roka se pa malo trese. Ampak tako je to... je le ročno delo.

Naredila sem skodelici za vzgojiteljici skupine Zajčki na kateri so zapisana imena vseh otrok...



Nato sem po enakem vzoru naredila skodelice za vzgojiteljice skupine Levčki.



Nekje vmes pa sem naredila še šest skodelic z napisom "Jutranja kava in dan z otroki bo največja zabava." Potrebno je bilo dodati še imena vzgojiteljic, potem sem pa prostor zapolnila še z rožicami.
Nastalo je tole...


sreda, 25. junij 2014

Konec šolskega leta

Letošnje šolsko leto mi je minilo s svetlobno hitrostjo. Se mi zdi, kot bi bili še prejšnji teden v šoli v naravi v Poreču (bili smo prvi teden v septembru), včeraj smo se pa že poslavljali.

Super leto je za mano in ker so mi učenci zelo prirasli k srcu, sem se odločila, da jim podarim nekaj malega. Že dlje časa sem se želela lotiti izdelave beležke in tako sem se odločila, da ne naredim samo ene, ampak... zakaj bi naredil eno, če jih lahko 15. ;)
Pa še nujno sem morala sprobati svojo novo pridobitev, ki je čakala na uporabo že od mojega rojstnega dneva (se pravi več kot en mesec!).

Malo mi je samo žal, ker nisem imela dovolj časa, da bi zadevo izpeljala po prvotnih načrtih. Na koncu sem na beležke dodala samo imena, druge malenkosti pa žal niso prišle v časovni okvir, ki sem ga imela na razpolago.


Sem imela pa pri izdelavi tudi eno večjo težavo. Ko so bile že vse platnice ovite sem ugotovila, da so predebele za moj novi strojček. Kar stemnilo se mi je pred očmi. Še dobro, da sem samo na eno dodala tudi papir na notranji strani platnice. Na ostalih tega še nisem prilepila (hvala Bogu!) in sem vsa srečna ugotovila, da je brez tega lista ravno dovolj tanka, da gre noter. Olajšanje... sem imela malo več dela, ampak sem lahko končala začeto.

Res je, da sem delala te beležke prvič, ampak vsekakor ne zadnjič.
In ker sem šla "out of the box", jih prijavljam na mesečni izziv na Mavelu.com.

Posamezne fotografije se da videti na FBju - album Blokci.



petek, 20. junij 2014

Melodija ljubezni

Pred časom sem bila naprošena, da naredim poročno voščilnico za Nino in Gašperja. In ravno pri izdelavi te voščilnice sem ugotovila, da je najtežej narediti voščilnico za nekoga, ki ga sicer poznaš, venda premalo, da bi vedel kaj točno jima je všeč.

Ker vem, da se oba ukvarjata z glasbo, sem naredila malo bolj glasbeno voščilnico, za katero mislim, da vse pove in da je vsaka beseda odveč.


nedelja, 1. junij 2014

Majskih enaintrideset

Pa je za mano še en mesec... precej naporen mesec. Maja je v šoli pestro, pestro pa je bilo tudi doma z izdelovanjem voščilnic.

No, ampak kljub temu sem našla čas tudi za fotografijo na dan. Priznam, enkrat vmes sem želela objavit kar eno staro, pa mi potem srce ni dalo, da bi to naredila. Sedaj zadnje tri dni sem tudi komaj uspela, ampak upam, da z novim mesecem pride tudi nov zagon.

Pa še kolaž majskih fotografij...