sobota, 21. februar 2015

Štiriperesna deteljica

Danes sem nadaljevala z izzivom, ki sem si ga zadala že več kot teden nazaj. Pretekli teden je bil namreč nor... v ponedeljek sem celo popoldne in večer šivala pustni kostum, v torek sem kvačkala copatke, v sredo in četrtek sem pa izdelovala album za učenko, ki se je v petek poslovila.
Priznam, petek sem izkoristila za poležavanje, danes sem pa večino dneva kvačkala, vmes sem pa naredila še spodnje tri voščilnice.

Danes je bila na vrsti šablona pod številko 78...


Moram priznati, ko sem videla katera šablona se skriva pod to številko se mi je kar malo zmračilo. Najprej zato, ker sem zagledala srčke, ki sem jih imela že malo dovolj. Valentinovo je le naredilo svoje... pa ne, da ne bi marala srčkov, sploh ne, samo kar je preveč, je pač preveč. ;)
Potem pa še to, da se s to šablono vedno hecam, ker nimam ustreznih pripomočkov, potem pa podlagam dodatne kartone pod plošče, da mi izreže. No, pa tokrat je šlo precej hitro. Očitno sem se že naučila. :)

Pa sem razmišljala kaj bi lahko naredila in spomnila sem se na štiriperesno deteljico. Najprej sem srčke izrezala tako, da so se prekrivali, pa mi to ni bilo všeč in sem začela še enkrat. Tokrat sem med srčki pustila malo osnove. Pod osnovo sem nalepila zelen papir s pikicami, ki sem ga včeraj kupila v Rayherju (in še kup drugih barv). Dodala sem kamenček na sredo, pa trak ob stran in nanj prilepila še mašnico. Na koncu sem dodala še Tinin napis "hvala" in jo tako lepim v Februarsko galerijo Najlepšega para.



Ko je bila končana, sem se pa kljub vsemu lotila še prvega poskusa. Deteljico sem malo senčila, da se sploh vidi, da je štiriperesna... čeprav sedaj ko jo gledam z vsemi dodatki mogoče bolj zgleda kot zelena rožica. Se mi pa zdi, da je ta zelen karo papir presenetljivo dobro izpadel. Veliko bolje kot sem sprava mislila. Dodala sem še napis srečno in zaključila.


Pa če mislite, da je ta preprosta, kaj je potem šele tale...


S tole se res nisem namatrala, ampak želela sem jo preprosto, brez nekih dodatkov. Sem pa s tole reliefno srajčko zadela žebljico na glavico. Čudovita je! :)

Lepo nedeljo vam želim!


9 komentarjev:

  1. Dobro si se igrala, uspešno prekladala in naredila tri simpatične in lepe voščilnice. Všeč mi je, ker si uporabila eko papir in juto (srčki, deteljica) pa so v svoji barvni kombinaciji naredili svoje. Tudi embosiran del na tretji voščilnici je super. Pozdravček:), Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pester in zanimiv teden je za tabo. Še sreča, ker ti je ostala energija za te čudovite srčkaste voščilnice v videzu deteljice.
    Lep in prijeten dan.

    OdgovoriIzbriši
  3. Še dobro, da nisi popustila in si se vseeno lotila teh srčkov.
    Prav čudovite voščilnice si ustvarila.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  4. Oppa čudovite so vse po vrsti, čerpav mi je srce pa res ukradla zadnja z embossingom. Vsaka ti čast, da po tako napornem tednu še najdeš moči in ideje za ustvarjanje :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mislim, da si prav krasno uporabila to šablonico
    super voščilnice
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako čudovite voščilnice si izdelala. Krasna mi je kombinacija rjave in zelene, prvi dve pri meni zmagata, mogoče druga še za odtenek bolj, saj zelen karirast papir naredi krasen učinek.

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako fajn si na koncu uporabila te izreze src.

    OdgovoriIzbriši