sreda, 22. oktober 2014

Prvič, a vsekakor ne zadnjič

Kdaj si nazadnje nekaj naredil prvič?

Jaz sem včeraj končno dokončala enega od svojih "prvič". Trajalo je nekaj dlje časa, kot bi lahko, ker... če nisem čisto prepričana, kako bom nekaj izvedla, potem kar nekaj časa porabim za premlevanje... pa kaj govorim... ne za premlevanje, ampak preprosto pustim, da malo stoji, da "podtalno" zori, ne da bi kaj preveč razmišljala... in potem, ko je pa res zadnji čas, da izpeljem zadevo, se pa lotim in... kar nekako gre. Seveda, vidi se, da je prvič, ampak saj ne more biti že v prvo najboljše, potem ne bi mogla več napredovati. ;)

Prijateljica me je prosila, če bi naredila odejico za njeno malčico. Že poleti sem kupila del blaga, ki je potem nekaj časa stalo, prav tako polnilo, septembra sem potem dokupila še nekaj blaga in začela... en dan sem rezala, pa potem šivala, pa je malo stalo, pa spet šivala in rezala, pa dolgo razmišljala in potem sem v ponedeljek končno pljunila v roke in zavihala rokave.

Fotografije so malo slabše, barve niso prave, saj sem žal slikala v službi, kjer sem v času med koncem pouka in konferenco finiširala še zadnjo stvar, šivanje robu. In ne boste verjeli, končana je bila še pred včerajšnjim srečanjem s prijateljico. ;)

Pa naj vam s prvo sliko pokažem, kako nekako je potekal celoten proces... učila sem se sproti in hvala Bogu kar dobro napredovala. :)


Najbrž ni potrebno posebej poudariti kateri so prvi šivi in kateri zadnji. :) Seveda sem morala na koncu malo popraviti sama za sabo, ampak ni bilo veliko dela.

Pri šivanju na roke sem se najbolj hecala pri kotih, ampak pri zadnjem je šlo že popolnoma brez težav.


Sem si pa olajšala šivanje tudi s preoblikovanjem pripomočkov. Sploh ne vem kdaj, ampak kar na enkrat je šlo veliko lažje kot na začetku... zahvaljujoč posebni obliki šivanke. :)


Sem pa večji del šivanja opravila na stroj. Malo enih in drugih šivov...


... in na sprenji strani je nastala sovica...


Zadaj pa sem postila prazno... samo blago, ki mi je noro zelo všeč.



Pikice so pač moj priljubljen vzorec... take in drugačne... tudi roza na zeleni podlagi, čeprav nisem ljubiteljica roza barve. :)

Za prvič sem zadovoljna, zelo zadovoljna in komaj čakam, da se lotim naslednje. Blago je že izbrano, kupljeno, oprano, samo še zlikati ga moram in lahko začnem...


12 komentarjev:

  1. Saraaaa, noro lepa dekica je! Res!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pikice so res zakon in odejica tako ljubka, kako si jo lahko sploh dala z rok ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi moja šivanka izgleda tako, tista ta najtanjša, ki kar sama zleti skozi blago :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Čestitke!!!!
    Krasno si to zaključila prvič
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna odejica je nastala in sploh ni videti, da je prva. Pike so tudi meni vedno in. S šivanjem si pa nisva prav nič na ti. Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. WAW SAra ap tiebi gre tudi šivanje dobro od rok :)!. Čudovito darilce za malo princesko, ki jo bo ponoči čuvala teta sova, da ne bo slučajno kakšna mora skakala okoli. Všečkam na polno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelepa odejica in sovica je čudovita.

    OdgovoriIzbriši
  8. Barve, pike in še ljubka sovica :). Čudovito. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. O, kako lepa odejica! In pike, tudi meni zelozelo všeč. Res ni videti prva. Super opravljeno delo :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Srčkana odejica in sovica - bravo, mirno se lahko lotiš še kakšne :)

    OdgovoriIzbriši