ponedeljek, 6. oktober 2014

Creative blog hop

Sicer naj bi se najprej opisala, pa bom to raje preskočila in se najprej zahvalila Maji, ki me je nominirala. Hvala in... z veseljem sprejmem nominacijo. :) Sicer so mi ponavadi malo v breme, ampak tole bom pa z veseljem nadaljevala, ker... Maja, resnično sem ti hvaležna za besede, ki si jih napisala o mojem ustvarjanju. Si me prav pobožala z besedami in mi dala novega zagona.

Ne vem kako naj obrnem besede, da ne bodo zvenele popolnoma enako, kot si napisala ti. Tudi sama sem namreč ostrmela, ko sem prvič ugledala tvoj blog in vse tvoje čudovite voščilnice. Pa ne samo prvič, vsakokrat znova ostrmim in se čudim dovršenosti voščilnic, ljubkosti motivov, preprostosti, močnemu sporočilu... Najbolj pa se čudim, ker iz vseh voščilnic veje mir. Najbrž je tako, ker so narejene iz srca, z ljubeznijo.


No, sedaj pa nekaj o meni...

S čim se trenutno ukvarjam?
Trenutno ustvarjam voščilnice za Čudežno deželo (tudi "že" božično novoletne, čeprav mi še ne gredo dobro izpod rok, je še prekmalu ;) ), v nastajanju je odejica s sovico, izdelati moram "naslovnico" za internetno stran orientacijskega teka - Slovenia in 3 days, nekaj naročil... dolgčas mi res ni, vedno se najde kaj, da je potrebno ustvarjati. Ali pa kdo, ki me spodbudi, da poizkusim kaj novega. Še dobro! :)
Sem pa ta vikend izdelovala rojstnodnevne voščilnice za gospo, ki se prav kmalu vrača v Avstralijo. Polno je bilo metuljčkov, pa rožic in rdeče barve.
Sem pa naredila tudi voščilnico, ki me je spomnila na moje začetke. Včasih sem zelo rada segla po temno rjavi osnovi, ki sem ji dodala eno samo barvo. Rjava barva je namreč izredno hvaležna za kombiniranje.




Kako se moje ustvarjanje razlikuje od drugih?
Vedno delam vse zadnji hip. ;) Če vem mesec v naprej, da moram nekaj narediti, pa še vedno vsakokrat začnem delati par dni pred iztekom roka. Saj vem, da se s tem ne morem ravno hvaliti, ampak tako je to pri meni... malo mi mora že voda kapljati v grlo. :)
Drugače pa rada uporabljam žive barve, pisane vzorce, pa držim se načela "manj je več". Nikoli mi niso šle voščilnice z veliko dodatki, sem se veliko bolj našla v preprostih voščilnicah za katere verjamem, da lahko mnogo povedo.


Zakaj ustvarjam?
Ustvarjati sem začela, ker sem malo Gorenjke, pa darila raje naredim kot kupim. ;)
Malo heca, ampak je pa res, da ustvarjam predvsem zato, da bi ljudi okoli sebe razveselila. Ni lepšega, kot iskreno veselje, širok nasmeh, ko nekoga razveseliš z majhno pozornostjo, pa naj bo to voščilnica po navadni pošti ali pa kakšno doma izdelano darilce.
No, ustvarjam pa tudi, ker se ob ustvarjanju vedno sprostim, odmislim skrbi, zaplavam v drug svet...


Kako poteka moj proces ustvarjanja in kje dobim inspiracijo?
Največkrat je inspiracija kar človek, kateremu je voščilnica namenjena. Ko pa delam voščilnice za trgovinico, takrat si pa ponavadi pomagam kar s pripomočki. Tako je včasih inspiracija papir, drugič štampiljka, tretjič nalepka, spet četrtič pa šablona. V zadnjem času pa pokukam tudi na kakšen izziv, ki ima postavitev za inspiracijo.
Proces ustvarjanja pa... sedem za mizo in najprej malo pobrskam med pripomočki. Ko se mi kakšen "nasmehne", ga zagrabim in pričnem z ustvarjanjem.

Tole recimo nastane, ko med brskanjem naletim na "ostanek" papirja z metuljčki.


Na koncu naj bi nominirala še 1 - 3 ustvarjalke, pa bom nominirala le Tamaro. Poznam jo že kar nekaj časa, tudi osebno in je tako, da se loti marsičesa. Stvari izpod njenih prstov so vedno tako simpatično prikupne, razigrano dovršene in prav čuti se, da so narejene z ljubeznijo, z veliko ljubezni.

Tako dolga pa še nisem bila. Ponavadi sem bolj redkobesedna. ;)
Upam, da nisem bila predolga.
Bom naslednjič krajša. :)

Prijetno ustvarjanje vam želim!

6 komentarjev:

  1. Sara super si se predstavila in zelo, zelo si pridna ;)))
    Tudi tebi prijetno ustvarjanje in pozdrav iz Koroške, Jana

    OdgovoriIzbriši
  2. ne, nic nisi bila predolgo. Fino je bilo prebrati in izvedeti kaj novega o tebi. Le nadaljuj tako :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma veš da nisi bila dolga. To je eden od načinov, da se malo bolj spoznamo med sabo in kratke verzije ni :). Imaš svojevrsten stil ustvarjanja, ki človeka pritegne - kar tako naprej!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sara, hvala da si sprejela mojo nominacijo in hvala za tako lepe komplimente, zardevam :)) Prav nič nisi bila predolga, nasprotno, meni je zelo zanimivo, da se na tak način malo bolje spoznamo. Tole s kapljanjem vode v grlo mi pa tako znano zveni, le zakaj? :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Sara, sem vesela, da si sprejela Majino nominacijo in vidiš, počasi se pa nabiramo. Lepo je bilo brati tvojo predstavitev, res je to povsem nekaj drugega, kot pa samo videti izdelke "nekoga". Te lepo pozdravljam:))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Oh.. Hvala. Kar malo zardevam. ;) Ne veš kako si polepšala moje dni. Sem zelo vesela in počaščena, da si me "dregnila". Še bolj pa sem vesela, da tvojo multi ustvarjlano dušico, poznam tudi v živo. <3

    OdgovoriIzbriši